Home | Blog | Protetika - Zo škaredého káčatka na krásnu labuť

Protetika - Zo škaredého káčatka na krásnu labuť

Tak ako v rozprávke alebo v argentínskej telenovele, možno aj niektorá z vás bola obdarená magickou premenou zo škaredého káčatka so strapatými vlasmi a strojčekom na zuby na očarujúcu labuť s uhrančivým pohľadom a zvodnými krivkami. Niekto na túto potrebu potrebuje celú pubertu, iný hodinu pred zrkadlom pred piatkovým večierkom, kvalitný makeup a kulmu na vlasy. Tak či onak, každá v kútiku duše túžime po tom stať sa kráľovnou krásy aspoň na jeden večer a z nejakého záhadného dôvodu nás táto túžba prepadne najviac vtedy, keď vo vyťahanom pyžame ešte z internátnych čias prezeráme instagramový profil najnovšej hviezdičky sociálnych médií.

Existuje však spôsob, ako sa skrášliť na dlhšie ako na pár hodín. Možno práve váš úsmev je to, čo vám bráni naplno zažiariť. Aby sa za vašimi zmyselnými perami zaskveli dva rady dokonalých zubov zabezpečia moderné metódy dentálnej protetiky, ktorú okrem širokého spektra ďalších služieb poskytuje stomatologická ambulancia Implant Center.

Ak je vašim problémom napríklad medzierka medzi prednými zubami, ktorou sa pýši Madonna alebo slovenská herečka Judit Bárdos, dá sa jednoducho skorigovať bez toho, aby ste museli dlhé mesiace nosiť strojček na zuby. Zubné fazety, čiže vymodelované plôšky z keramického alebo kompozitného materiálu, sa pripevnia na prednú plochu minimálne obrúseného zuba a tak upravia nevyhovujúce postavenie zubov alebo ich nežiaduce sfarbenie - napríklad vplyvom antibiotík užívaných v detstve. Zákrok je samozrejme bezbolestný, po prvom sedení odchádzate z ambulancie s dočasnými fazetami, zatiaľ čo zubný laborant vymodeluje tie vaše "ušité na mieru" presne vám a viašim zubom. Tie vám stomatológ nasadí definitívne pri ďalšej návšteve a vy sa môžete tešiť na reakcie okolia.

V prípade, že ošetrenie zubov nie je len kozmetickou záležitosťou, ale jedná sa o zákrok odôvodnený problematickým zdravím vášho chrupu, rozsah výkonu stomatologickej protetiky bude pravdepodobne väčší - v závislosti od miery poškodenia zubu. V prípade, že zub vyžaduje rozsiahlejšiu rekonštrukciu pri jeho prasknutí alebo zlomení, stomatológ sa rozhoduje aj o možnej rekonštrukcii zubu pomocou inlayov alebo onlayov. Túto techniku si zvolí v prípade, že poškodenie zubu nie je natoľko závažné, že by vyžadovalo jeho prekrytie korunkou. Jedná sa o metódu, pri ktorej zubár domodeluje chýbajúcu časť zubu z keramického alebo kompozitného materiálu. Tento druh ošetrenia vás pravdepodobne neminie v prípade, že máte krehké zuby poškodené rozsiahlym zubným kazom alebo úrazom, avšak vaše okolie ani nezbadá, že časť zubu je vytvorená šikovnými rukami stomatológa a nie matkou prírodou.

Zubné korunky predstavujú väčší zásah do anatómie zuba, ktorý je počas ich tvorby zbrúsený a vymodelovaná korunka je na neho nasadená a pripevnená pomocou špeciálneho zubného cementu. Ešte invazívnejším výkonom je nasadzovanie mostíka, ktorý "premosťuje" miesto vo vašom zuboradí, kde vám chýba zub. Nasadenie mostíka vyžaduje prítomnosť dostatočne pevných a vitálnych zubov, na ktoré je potrebné trvalý mostík ukotviť, samozrejme po ich ošetrení a obrúsení. Ktorá z metód trvalej zubnej náhrady je pre vás vhodná, vás informujú erudovaní odborníci v Implant Center. V prípade, že nie ste vhodným kandidátom pre vytvorenie inlay či onlay výplne alebo pre nasadenie mostíka či korunky, existujú ďalšie alternatívy, s ktorými budete počas konzultácie oboznámení. Jedná sa o nasadenie trvalého zubného implantátu, na ktoré sa centrum špecializuje, avšak je spojené s vyššími nákladmi pre pacienta, alebo o vymodelovanie vyberateľnej zubnej náhrady, ktorá je podstatne lacnejšia. O benefitoch a rizikách sa taktiež dozviete viac počas konzultácie.

Aj keď sa vám predstava, že ste majiteľkou vyberateľnej zubnej protézy určite nezdá práve atraktívna (vrátane nakupovania príslušenstva - lepiaceho krému a iných vymožeností v drogérii), takýto typ zubnej náhrady už nie je tým typickým plastovo-keramickým doplnkom plávajúcim v pohári. Moderné materiály prenikli aj do tejto sféry stomatológie a tak sú súčasné protézy pre pacientov Implant Center vyrábané z flexibilného materiálu na báze živice, ktoré sú tak odľahčené, dobre držia v ústnej dutine a neobsahujú kovové prvky. Prirodzený vzhľad sú samozrejmosťou.

V Implant Center dbajú na to, aby ste sa počas procesu ošetrenia a modelovania zubných náhrad cítili a aj vyzerali dobre. Pacienti po našom ošetrení odchádzajú domov s definitívnou alebo dočasnou náhradou - fazetou, korunkou či mostíkom, takže okolie nezbadá, že práve prebieha rekonštrukcia vo vašej ústnej dutine a vaše aktivity nebudú obmedzené. Bezbolestnosť zákroku a komfort počas výkonu sú samozrejmosťou.

Vaša premena bude ako z rozprávky od Hansa Christiana Andersena a váš úsmev hviezdou večera - napríklad na stretávke zo strednej školy po dvadsiatich rokoch alebo na svadobných fotkách, ktoré si pozrú ešte vaše vnúčatá. Nespoliehajte sa na filtre a všemohúci Photoshop, stavte radšej na kvalitu, odbornosť a profesionálny prístup ponúkaný v Implant Center, ktorý bude zárukou nielen vašej spokojnosti a krásneho úsmevu, ale i zdravých zubov v ňom. A to nielen na fotografiách, ale dvadsaťštyri hodín denne.

Objednajte sa na bezplatnú konzultáciu!

Objednať sa môžete aj telefonicky na telefónnom čísle 0908 060 221.

Blog o zuboch

To, čo ste chceli vedieť o zuboch, ale nemali ste sa koho spýtať.


Objednajte sa na ošetrenie telefonicky.

Tel 0908 060 221

Adresa
Smetanova 2
(pri starej nemocnici)
040 01 Košice
Lokalizácia
Oproti zmrzline pri Starej nemocnici, budova na rohu ulíc Rastislavova a Smetanova
logo

Stomatologická ambulancia Implant Center v Košiciach

Copyright © 2024 Implant Center. DENTAL CENTER KOŠICE s.r.o.